Pannkakor med 2 ägg recept

Pannkakor med 2 ägg ger extra protein och stuns – smet för fyra plättar som passar brunch eller mellis. Servera med sylt, citron eller jordnötssmör och banan.
Pannkakor med 2 ägg recept
Pannkakor med 2 ägg ger extra protein och stuns – smet för fyra plättar som passar brunch eller mellis. Servera med sylt, citron eller jordnötssmör och banan.

Så här gör du
Gör så här
Vispa ägg och mjölk
Vispa samman ägg och mjölk i en bunke.
Vispa samman ägg och mjölk i en bunke.
Tillsätt mjöl
Tillsätt mjölet och salt, vispa till slät smet utan klumpar.
Tillsätt mjölet och salt, vispa till slät smet utan klumpar.
Låt smeten vila
Låt gärna vila 5 minuter för att mjölet ska svälla.
Låt gärna vila 5 minuter för att mjölet ska svälla.
Stek pannkakorna
Hetta upp smör i stekpanna och stek tunna pannkakor.
Hetta upp smör i stekpanna och stek tunna pannkakor.
Vänd och stek
Vänd när ytan stelnar och undersidan är gyllene, stek andra sidan.
Vänd när ytan stelnar och undersidan är gyllene, stek andra sidan.
Servera genast
Upprepa tills smeten är slut. Servera genast.
Upprepa tills smeten är slut. Servera genast.
Näringsvärde
per portionProtein
12 g
Kolhydrater
35 g
Fett
12 g
Fiber
2 g
Tips & Tricks för Pannkakor med 2 ägg recept – Extra näringsrik frukost
För bästa resultat
För bästa resultat med pannkakor med 2 ägg, låt smeten vila 5-10 minuter innan stekning. Detta gör att mjölet absorberar vätskan bättre och ger fluffigare pannkakor med underbar konsistens som hela familjen älskar.
Tidssparande
Förbered alla ingredienser kvällen innan och förvara smeten i kylskåp. Rör om lätt innan stekning för snabb frukost som smakar fantastiskt och ger familjen en perfekt start på dagen.
Extra smak
Tillsätt en nypa kanel eller vaniljextrakt i smeten för mer aromatiska pannkakor som smakar som på restaurang. En underbar lyxig touch som gör frukosten extra speciell för hela familjen!
Lagring
Stekta pannkakor med 2 ägg kan frysas i 3 månader. Tina i mikrovågsugn eller stekpanna på låg värme för att behålla den perfekta konsistensen och den underbara smaken.
Vanliga frågor om Pannkakor med 2 ägg recept – Extra näringsrik frukost
Hur lång tid tar det att laga pannkakor med 2 ägg?▼
Det tar cirka 25 minuter totalt – 10 minuter förberedelse och 15 minuter stekning. Perfekt för näringsrik frukost som hela familjen älskar!
Hur många portioner blir det?▼
Detta recept ger 4 portioner pannkakor med 2 ägg, perfekt för en familj på 4 personer. Servera med sylt, grädde eller färska bär för en lyxig touch.
Kan man frysa pannkakor med 2 ägg?▼
Ja, stekta pannkakor kan frysas i upp till 3 månader. Separera med bakplåtspapper och tina i mikrovågsugn för bästa resultat och den perfekta smaken.
Kan jag förbereda smeten i förväg?▼
Ja, smeten kan förvaras i kylskåp upp till 24 timmar. Rör om lätt innan stekning för fluffigare pannkakor som smakar fantastiskt och ger familjen en underbar frukost.
Varför blir mina pannkakor platta?▼
Kontrollera att bakpulvret är färskt och låt smeten vila. Stek på medelvärme för jämn gyllenbrun färg som ser underbar ut och smakar fantastiskt.
Vad serveras traditionellt med pannkakor med 2 ägg?▼
Pannkakor med 2 ägg serveras med sylt, grädde och färska bär. En näringsrik svensk frukost som alla älskar och som ger familjen en perfekt start på dagen!
Laddar kommentarer...










