Glutenfria pannkakor recept

Glutenfria pannkakor med majsstärkelse och havremjölk – tunna och lika goda som klassikern. Servera med sylt, bär eller nutella och gör alla gäster nöjda.
Glutenfria pannkakor recept
Glutenfria pannkakor med majsstärkelse och havremjölk – tunna och lika goda som klassikern. Servera med sylt, bär eller nutella och gör alla gäster nöjda.

Så här gör du
Gör så här
Blanda torra ingredienser
Blanda glutenfritt mjöl och salt.
Blanda glutenfritt mjöl och salt.
Tillsätt vätskor
Tillsätt mjölk och smält smör/olja, vispa till jämn smet.
Tillsätt mjölk och smält smör/olja, vispa till jämn smet.
Tillsätt ägg
Tillsätt ägget och vispa försiktigt till slät konsistens.
Tillsätt ägget och vispa försiktigt till slät konsistens.
Låt smeten vila
Låt smeten stå 5-10 minuter (för att mjölet ska absorbera vätskan).
Låt smeten stå 5-10 minuter (för att mjölet ska absorbera vätskan).
Stek pannkakorna
Stek pannkakor i smör/olja på medelvärme, vänd när ytan stelnat och bubblor syns.
Stek pannkakor i smör/olja på medelvärme, vänd när ytan stelnat och bubblor syns.
Servera med sylt
Stek andra sidan gyllene. Servera med sylt, bär eller vispad grädde.
Stek andra sidan gyllene. Servera med sylt, bär eller vispad grädde.
Näringsvärde
per portionProtein
8 g
Kolhydrater
35 g
Fett
11 g
Fiber
2 g
Tips & Tricks för Glutenfria pannkakor recept – För alla som vill äta gott
För bästa resultat
För bästa resultat med glutenfria pannkakor, låt smeten vila 5-10 minuter innan stekning. Detta gör att mjölet absorberar vätskan bättre och ger fluffigare pannkakor med underbar konsistens som hela familjen älskar.
Tidssparande
Förbered alla ingredienser kvällen innan och förvara smeten i kylskåp. Rör om lätt innan stekning för snabb frukost som smakar fantastiskt och ger familjen en perfekt start på dagen.
Extra smak
Tillsätt en nypa kanel eller vaniljextrakt i smeten för mer aromatiska glutenfria pannkakor som smakar som på restaurang. En underbar lyxig touch som gör frukosten extra speciell för hela familjen!
Lagring
Stekta glutenfria pannkakor kan frysas i 3 månader. Tina i mikrovågsugn eller stekpanna på låg värme för att behålla den perfekta konsistensen och den underbara smaken.
Vanliga frågor om Glutenfria pannkakor recept – För alla som vill äta gott
Hur lång tid tar det att laga glutenfria pannkakor?▼
Det tar cirka 30 minuter totalt – 15 minuter förberedelse och 15 minuter stekning. Perfekt för snabb frukost som hela familjen älskar!
Hur många portioner blir det?▼
Detta recept ger 4 portioner glutenfria pannkakor, perfekt för en familj på 4 personer. Servera med sylt, grädde eller färska bär för en lyxig touch.
Kan man frysa glutenfria pannkakor?▼
Ja, stekta pannkakor kan frysas i upp till 3 månader. Separera med bakplåtspapper och tina i mikrovågsugn för bästa resultat och den perfekta smaken.
Kan jag förbereda smeten i förväg?▼
Ja, smeten kan förvaras i kylskåp upp till 24 timmar. Rör om lätt innan stekning för fluffigare pannkakor som smakar fantastiskt och ger familjen en underbar frukost.
Varför blir mina glutenfria pannkakor platta?▼
Kontrollera att bakpulvret är färskt och låt smeten vila. Stek på medelvärme för jämn gyllenbrun färg som ser underbar ut och smakar fantastiskt.
Vad serveras traditionellt med glutenfria pannkakor?▼
Glutenfria pannkakor serveras med sylt, grädde och färska bär. En inkluderande svensk frukost som alla kan äta och som ger familjen en perfekt start på dagen!
Laddar kommentarer...










