Hoppa till huvudinnehåll

Kyckling Curry Wrap

4.8(95)
En fylld kyckling curry wrap delad på mitten med krämig kycklingröra, krispig sallad och gyllene curryfärg på en träbräda.
10 min
8 ingredienser
Lätt

Gör en krämig kyckling curry wrap på 10 minuter! Fylld med kycklingröra, äpple och krispig sallad. Perfekt snabblunch eller utflykt. Laga det enkla receptet nu!

Så här gör du

Gör så här

Förbered kycklingen

Tärna den tillagade kycklingen i små bitar om du inte använder färdigtärnad salladskyckling.

Gör röran

Blanda majonnäs, crème fraiche och curry i en skål; vänd sedan ner kycklingen och smaka av med salt och peppar.

Montera wrapen

Lägg ett blad sallad på varje tortillabröd och fördela kycklingröran ovanpå salladen.

Rulla ihop

Vik in kanterna och rulla ihop till en fast rulle, dela gärna på mitten innan servering.

Näringsvärde

per portion
Värdena är ungefärliga beräkningar.
450kcal

Protein

22 g

Kolhydrater

35 g

Fett

24 g

Fiber

3 g

Tips för Kyckling Curry Wrap

För bästa resultat

För att din kyckling curry wrap ska bli riktigt lyckad är balansen i röran avgörande. Se till att kycklingen är helt kall innan du blandar den med majonnäs och crème fraiche, annars kan röran bli rinnig och skära sig. Tärna kycklingen i små, jämna bitar – cirka 1x1 centimeter är perfekt – för att få en bra fördelning i varje tugga. Om du använder grillad kyckling, ta gärna med lite av skinnet och finhacka det för extra smak. Låt gärna röran stå i kylen i 15 minuter innan du monterar wrapen, då hinner currysmaken blomma ut och sätta sig ordentligt i såsen.

Tidssparande knep

Detta recept är den ultimata räddaren när tiden är knapp. För att göra processen blixtsnabb, använd färdiggrillad kyckling från butiken eller rester från gårdagens middag. Du kan också köpa färdigtärnad salladskyckling i frysdisken som bara behöver tinas. Blanda ihop röran direkt i förvaringslådan om du ska ta med den på picknick, så slipper du extra disk. Ett annat smart tips för denna kyckling curry wrap är att använda en färdig kryddmix för kyckling om du vill ha mer än bara currysmak, men se upp för salthalten om du använder färdiggrillat kött.

Maxa smaken

En klassisk curryröra kan enkelt lyftas till nya höjder med några små justeringar. Hacka i ett halvt grönt äpple i små tärningar för att tillföra syra och krisp som bryter av mot den feta majonnäsen. Lite finhackad röd lök eller purjolök ger ett trevligt bett och djup. Rosta gärna currypulvret snabbt i en torr panna innan du blandar ner det i såsen; värmen väcker kryddorna till liv och ger en nötigare karaktär. Avsluta med att dra några varv med svartpepparkvarnen och kanske en liten skvätt citronsaft för att balansera sötman i curryn.

Lagring & hållbarhet

Wraps är fantastisk utflyktsmat, men ingen gillar ett blött bröd. Om du ska förvara din kyckling curry wrap en stund innan den äts, lägg ett salladsblad som en barriär mellan brödet och den krämiga röran. Detta hindrar vätskan från att tränga ner i brödet. Slå in wrapen hårt i smörgåspapper eller aluminiumfolie för att hålla formen. Kycklingröran håller sig fräsch i kylen i 3–4 dagar i en tättslutande burk, men monterade wraps bör helst ätas samma dag för att behålla sin fräschör och tuggmotstånd.

Vanliga frågor om Kyckling Curry Wrap

Kan jag göra röran i förväg?

Absolut! Kycklingröran blir faktiskt ofta godare om den får stå och dra i kylen över natten. Smakerna från curryn hinner då gifta sig med majonnäsen. Förvara röran i en lufttät burk och montera din kyckling curry wrap precis innan servering eller på morgonen innan du går till jobbet för att undvika att brödet blir degigt av fukten.

Vilket bröd är bäst att använda?

Vanliga vete-tortillas i storlek medium eller large är enklast att rulla och håller ihop bra. Vill du ha ett nyttigare alternativ finns det fullkornstortillas eller wraps gjorda på grönsaker. Libabröd fungerar också utmärkt men kan vara lite skörare. Värm gärna brödet i mikron i 10 sekunder innan du fyller det, så blir det mjukare och spricker inte när du rullar.

Är receptet nyttigt?

Det beror på vilka ingredienser du väljer. Grundreceptet innehåller majonnäs som är energirikt. Vill du göra en lättare variant kan du byta ut majonnäsen mot kvarg eller grekisk yoghurt och välja fullkornsbröd. Du kan också öka mängden grönsaker i fyllningen, som spenat, paprika eller rivna morötter, för att öka näringsvärdet och mättnadskänslan.

Hur rullar man en wrap snyggt?

Lägg fyllningen i en sträng strax nedanför mitten av brödet, men lämna kanterna fria. Vik in sidorna först mot mitten, och rulla sedan nerifrån och upp över fyllningen. Tryck till lite lätt medan du rullar så att den blir kompakt. För extra stabilitet kan du rulla in den i smörgåspapper och skära den på mitten snett över – det ser proffsigt ut!

Vad passar mer i fyllningen?

Förutom kyckling och sallad är det jättegott med knaperstekt bacon för sälta, eller tärnad mango för sötma som passar bra med curry. Avokado ger extra krämighet, men tänk på att den blir brun om den ligger länge. Rostad lök kan ge ett härligt krisp, och färska örter som persilja eller gräslök ger en fräsch färgklick.

Kan jag frysa in wrapsen?

Det rekommenderas generellt inte att frysa in färdiga wraps med majonnäsbaserad röra och sallad. Salladen blir sladdrig och såsen kan skära sig vid upptining. Däremot kan du frysa in kycklingen separat om du fått över. Gör hellre röran färsk när du behöver den, det går så snabbt att det sällan lönar sig att frysa in.

Laddar kommentarer...

Utforska fler kategorier

Upptäck vårt urval av recept från olika kategorier

Dela detta recept

Sprid glädjen och dela Kyckling Curry Wrap med dina vänner och familj!