Recept med kyckling

Recept med kyckling – snabb wok med krispiga grönsaker och enkel sås. Klar på 20 minuter, perfekt vardagsmat med stor smak och minimal disk. Prova ikväll!
Recept med kyckling
Recept med kyckling – snabb wok med krispiga grönsaker och enkel sås. Klar på 20 minuter, perfekt vardagsmat med stor smak och minimal disk. Prova ikväll!

Så här gör du
Gör så här
Stek kycklingen
Hetta upp olja. Stek kycklingen i omgångar till gyllene yta, salta lätt, lyft ur.
Hetta upp olja. Stek kycklingen i omgångar till gyllene yta, salta lätt, lyft ur.
Woka grönsaker
Tillsätt lite olja, woka grönsaker 2–3 minuter så de mjuknar men behåller krisp.
Tillsätt lite olja, woka grönsaker 2–3 minuter så de mjuknar men behåller krisp.
Sås och sammanfogning
Fräs vitlök/ingefära 30 sek. Lägg i kycklingen. Rör i soja, honung, lime och redning. Vänd runt tills glansigt.
Fräs vitlök/ingefära 30 sek. Lägg i kycklingen. Rör i soja, honung, lime och redning. Vänd runt tills glansigt.
Servera
Smaka av, toppa med sesam och chili. Servera med ris eller nudlar.
Smaka av, toppa med sesam och chili. Servera med ris eller nudlar.
Näringsvärde
per portionProtein
39 g
Kolhydrater
32 g
Fett
16 g
Fiber
6 g
Tips & Tricks för Recept med kyckling – snabb wok med crunchiga grönsaker
Het panna, krispiga grönsaker
Förvärm pannan ordentligt. Stek kycklingen först, ta upp, woka sedan grönsaker snabbt så behåller de färg och spänst.
Snabb sås
Blanda soja, honung, lime och lite majsstärkelse till en snabb glaze som binder allt.
Textur och crunch
Toppa med rostade sesamfrön eller jordnötter och lite färsk chili för sting.
Meal prep
Förbered skuret i burkar. Woka à la minute så blir resultatet krispigt varje gång.
Vanliga frågor om Recept med kyckling – snabb wok med crunchiga grönsaker
Hur undviker jag vattnig wok i detta recept med kyckling?▼
Stek i omgångar i mycket het panna, rör inte för ofta och salta sist. Då behålls yta och vätskan kokar inte ut.
Vilka grönsaker passar bäst?▼
Broccoli, paprika, sockerärter, morot och pak choi funkar utmärkt. Skär i lika stora bitar för jämn stektid.
Vilket ris eller nudlar passar?▼
Jasminris, äggnudlar eller risnudlar. Vänd gärna i lite sesamolja precis före servering.
Kan jag göra woken glutenfri?▼
Ja, använd glutenfri soja/tamari och kontrollera att majsstärkelsen är ren.
Tips för mer smak?▼
Fräs vitlök och ingefära snabbt i olja, tillsätt limelöft och lite sriracha eller chiliflakes.
Laddar kommentarer...










