Kycklingfilé i Krämig Pestosås

Laga kycklingfilé i krämig pestosås på 20 min! En snabb vardagsfavorit med grädde och vitlök. Perfekt till pasta. Saftigt, enkelt och älskat av alla. Testa!
Kycklingfilé i Krämig Pestosås
Laga kycklingfilé i krämig pestosås på 20 min! En snabb vardagsfavorit med grädde och vitlök. Perfekt till pasta. Saftigt, enkelt och älskat av alla. Testa!

Så här gör du
Gör så här
Förbered kycklingen
Skär kycklingfilén i bitar eller strimlor och finhacka eller pressa vitlöken.
Skär kycklingfilén i bitar eller strimlor och finhacka eller pressa vitlöken.
Stek
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen tillsammans med vitlöken tills köttet fått fin färg runtom.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen tillsammans med vitlöken tills köttet fått fin färg runtom.
Blanda såsen
Rör ihop grädde, crème fraîche och grön pesto i en skål eller häll ingredienserna direkt i pannan.
Rör ihop grädde, crème fraîche och grön pesto i en skål eller häll ingredienserna direkt i pannan.
Sjud
Häll såsen över kycklingen och låt alltsammans sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen tjocknat.
Häll såsen över kycklingen och låt alltsammans sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen tjocknat.
Servera
Smaka av med salt och peppar och servera direkt med nykokt pasta eller potatis.
Smaka av med salt och peppar och servera direkt med nykokt pasta eller potatis.
Näringsvärde
per portionProtein
29 g
Kolhydrater
8 g
Fett
42 g
Fiber
1 g
Tips & Tricks för Kycklingfilé i Krämig Pestosås – Enkel och Snabb Vardagslyx
För bästa resultat
För att din kycklingfilé i krämig pestosås ska bli så saftig som möjligt är stekytan viktig. Skär kycklingen i jämnstora bitar så att de blir klara samtidigt. Bryn dem snabbt på hög värme så att porerna stängs, men låt dem inte bli helt genomstekta i detta stadie. De går färdigt när de sjuder i såsen, vilket garanterar att köttet förblir mört. Välj en pesto av god kvalitet, gärna med mycket basilika och parmesan, eftersom det är den primära smaksättaren i rätten. En billigare pesto kan ibland smaka lite väl mycket olja och salt.
Tidssparande knep
Den här rätten är redan snabb, men du kan effektivisera ytterligare. Sätt på vattnet till pastan eller potatisen det första du gör, gärna i vattenkokare. Medan vattnet kokar upp hinner du skära kycklingen och förbereda vitlöken. Om du har bråttom kan du blanda såsingredienserna (grädde, crème fraîche och pesto) direkt i stekpannan istället för i en separat skål. Det sparar disk och moment. Har du en färdiggrillad kyckling från affären? Då kan du laga en kycklingfilé i krämig pestosås på under 10 minuter genom att bara värma köttet i såsen.
Maxa smaken
Pesto är gott, men med små medel kan du lyfta smakerna till en ny nivå. Rosta pinjenötter i en torr panna och strö över vid servering för extra krisp och nötighet. En skvätt citronsaft i såsen bryter av det feta från grädden och osten på ett fantastiskt sätt. För att ge din kycklingfilé i krämig pestosås mer djup, riv ner lite extra parmesanost precis innan servering och dra några varv med svartpepparkvarnen. Färsk basilika på toppen ser inte bara trevligt ut, det förstärker också den härliga doften av nylagad mat.
Lagring & hållbarhet
Detta är en utmärkt rätt för matlådor då smakerna gifter sig ännu bättre efter en natt i kylen. Förvara rätten i en lufttät behållare i upp till 3 dagar. Om såsen känns för tjock när du ska värma din kycklingfilé i krämig pestosås, tillsätt bara en matsked vatten eller mjölk och rör om försiktigt. Rätten går att frysa, men eftersom den innehåller både grädde och crème fraîche kan såsen skikta sig lite vid upptining. Värm långsamt under omrörning så går den oftast ihop fint igen.
Vanliga frågor om Kycklingfilé i Krämig Pestosås – Enkel och Snabb Vardagslyx
Hur lång tid tar det att laga kycklingfilé i krämig pestosås?▼
Det är en riktig snabblösning för vardagen som tar cirka 20 minuter totalt. Medan kycklingen steks och puttrar i såsen hinner du koka pasta eller ris. Din kycklingfilé i krämig pestosås är klar på nolltid, vilket gör den perfekt när tiden är knapp.
Hur många portioner blir det?▼
Receptet är anpassat för 4 normalstora portioner. Mängden sås är generös, vilket gör att det räcker bra till pasta eller potatis för en familj på fyra. Är ni fler eller vill ha matlådor rekommenderar jag att du ökar mängden kyckling och grädde något.
Kan jag använda röd pesto istället?▼
Ja, absolut! Röd pesto (gjord på soltorkade tomater) ger en sötare och mustigare smak som passar utmärkt till kyckling. Tillvägagångssättet är exakt detsamma. Det är ett enkelt sätt att variera din kycklingfilé i krämig pestosås efter vad du har hemma.
Vad passar bäst att servera till?▼
Klassisk pasta som tagliatelle eller penne är favoriter eftersom såsen fäster bra på dem. Men ugnsrostad potatis, ris eller gnocchi fungerar också fantastiskt bra. Vill du ha ett lättare alternativ är zoodles (zucchinipasta) eller en stor grönsallad goda tillbehör.
Kan jag göra rätten magrare?▼
Vill du minska fetthalten kan du byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde med lägre fetthalt och välja en lättare crème fraîche. Peston innehåller mycket smak i sig, så rätten blir fortfarande väldigt god även med magrare mejeriprodukter.
Passar rätten för barn?▼
Ja, detta brukar vara en stor favorit hos barn. Smakerna är milda och krämiga utan att vara starka. Om barnen är skeptiska till gröna bitar kan du mixa såsen slät, men oftast går den milda basilikasamken hem hos de flesta små matgäster.
Laddar kommentarer...










