Cookies recept

Cookies recept med brynt smör, vit choklad, macadamianötter och vanilj – seg mitt, karamelliserad kant och kylvila som levererar caféresultat hemma varje gång.
Cookies recept
Cookies recept med brynt smör, vit choklad, macadamianötter och vanilj – seg mitt, karamelliserad kant och kylvila som levererar caféresultat hemma varje gång.

Så här gör du
Gör så här
Bryn smöret
Smält smöret tills det blir gyllenbrunt och doftar nöt, häll i bunke och kyl 10 minuter.
Smält smöret tills det blir gyllenbrunt och doftar nöt, häll i bunke och kyl 10 minuter.
Vispa socker
Vispa brynt smör med muscovado och strösocker tills krämigt.
Vispa brynt smör med muscovado och strösocker tills krämigt.
Tillsätt ägg
Vispa ner ägg och vanilj tills smeten blir blank.
Vispa ner ägg och vanilj tills smeten blir blank.
Vänd in torrt
Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd in tills just kombinerat.
Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd in tills just kombinerat.
Tillsätt fyllning
Rör i vit choklad och macadamia. Kyl degen minst två timmar.
Rör i vit choklad och macadamia. Kyl degen minst två timmar.
Baka
Forma bollar, lägg på plåt och baka i 190°C i 11–12 minuter. Toppa med flingsalt.
Forma bollar, lägg på plåt och baka i 190°C i 11–12 minuter. Toppa med flingsalt.
Näringsvärde
per portionProtein
3 g
Kolhydrater
24 g
Fett
11 g
Fiber
1 g
Tips & Tricks för Cookies recept – Vita chokladcookies med macadamia
Brynt smör
Låt smöret bli hasselnötsbrunt och kyl det snabbt. Det ger karamellig smak till hela cookies recept.
Kyl vilan
Låt degen vila minst två timmar. Kall deg ger segare mitt och tydliga ringar på kakorna.
Dubbel bakplåt
Baka kakorna på två staplade plåtar så bränns inte botten medan mitten fortfarande är mjuk.
Salta lätt
Ett par flingor havssalt på varje cookie förstärker sötman från vit choklad och nötter.
Vanliga frågor om Cookies recept – Vita chokladcookies med macadamia
Kan jag förbereda cookies recept i förväg?▼
Rulla bollar och frys. Grädda direkt från frysen och addera två minuter extra i ugnen.
Vilken typ av socker ska jag använda?▼
En mix av ljust muscovado och strösocker ger chevy textur och karamellig smak.
Kan jag byta macadamia mot andra nötter?▼
Ja, pekan eller cashew funkar fint. För nötfritt, byt mot rostad kokos.
Hur vet jag när kakorna är klara?▼
Ta ut när kanterna satt sig men mitten är ljus. Kakorna bakar klart på plåten medan de svalnar.
Behöver jag bakpulver?▼
Lite bakpulver tillsammans med bikarbonat ger lyft utan att kakorna tappar segheten.
Kan jag minska sötman?▼
Byt ut en fjärdedel av den vita chokladen mot rostade pumpafrön för mer crunch och mindre socker.
Laddar kommentarer...










