Hoppa till huvudinnehåll

Cookies recept

4.9(402)
Cookies recept med vit choklad och macadamia
32 min
11 ingredienser
Medel

Cookies recept med brynt smör, vit choklad, macadamianötter och vanilj – seg mitt, karamelliserad kant och kylvila som levererar caféresultat hemma varje gång.

Så här gör du

Gör så här

Bryn smöret

Smält smöret tills det blir gyllenbrunt och doftar nöt, häll i bunke och kyl 10 minuter.

Vispa socker

Vispa brynt smör med muscovado och strösocker tills krämigt.

Tillsätt ägg

Vispa ner ägg och vanilj tills smeten blir blank.

Vänd in torrt

Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd in tills just kombinerat.

Tillsätt fyllning

Rör i vit choklad och macadamia. Kyl degen minst två timmar.

Baka

Forma bollar, lägg på plåt och baka i 190°C i 11–12 minuter. Toppa med flingsalt.

Näringsvärde

per portion
Värdena är ungefärliga beräkningar.
210kcal

Protein

3 g

Kolhydrater

24 g

Fett

11 g

Fiber

1 g

Tips & Tricks för Cookies recept – Vita chokladcookies med macadamia

Brynt smör

Låt smöret bli hasselnötsbrunt och kyl det snabbt. Det ger karamellig smak till hela cookies recept.

Kyl vilan

Låt degen vila minst två timmar. Kall deg ger segare mitt och tydliga ringar på kakorna.

Dubbel bakplåt

Baka kakorna på två staplade plåtar så bränns inte botten medan mitten fortfarande är mjuk.

Salta lätt

Ett par flingor havssalt på varje cookie förstärker sötman från vit choklad och nötter.

Vanliga frågor om Cookies recept – Vita chokladcookies med macadamia

Kan jag förbereda cookies recept i förväg?

Rulla bollar och frys. Grädda direkt från frysen och addera två minuter extra i ugnen.

Vilken typ av socker ska jag använda?

En mix av ljust muscovado och strösocker ger chevy textur och karamellig smak.

Kan jag byta macadamia mot andra nötter?

Ja, pekan eller cashew funkar fint. För nötfritt, byt mot rostad kokos.

Hur vet jag när kakorna är klara?

Ta ut när kanterna satt sig men mitten är ljus. Kakorna bakar klart på plåten medan de svalnar.

Behöver jag bakpulver?

Lite bakpulver tillsammans med bikarbonat ger lyft utan att kakorna tappar segheten.

Kan jag minska sötman?

Byt ut en fjärdedel av den vita chokladen mot rostade pumpafrön för mer crunch och mindre socker.

Laddar kommentarer...

Utforska fler kategorier

Upptäck vårt urval av recept från olika kategorier

Dela detta recept

Sprid glädjen och dela Cookies recept med dina vänner och familj!