Kladdkaka med vit choklad och citron recept

Kladdkaka med vit choklad, citronzest och hallon – krämig, frisk dessert som bakas i en form och imponerar på allt från fika till festliga middagar och bufféer.
Kladdkaka med vit choklad och citron recept
Kladdkaka med vit choklad, citronzest och hallon – krämig, frisk dessert som bakas i en form och imponerar på allt från fika till festliga middagar och bufféer.

Så här gör du
Gör så här
Förbered form och ugn
Sätt ugnen på 175 °C. Klä en rund form (20 cm) med bakplåtspapper och smöra kanterna.
Sätt ugnen på 175 °C. Klä en rund form (20 cm) med bakplåtspapper och smöra kanterna.
Smält smör och choklad
Smält smöret, ta bort från värmen och rör ner den vita chokladen tills den smält.
Smält smöret, ta bort från värmen och rör ner den vita chokladen tills den smält.
Blanda smet
Vispa ihop ägg, socker, mjöl, salt och citronskal. Rör ner chokladblandningen till en jämn smet.
Vispa ihop ägg, socker, mjöl, salt och citronskal. Rör ner chokladblandningen till en jämn smet.
Grädda
Häll smeten i formen och grädda 25–30 minuter tills kakan är kladdig i mitten.
Häll smeten i formen och grädda 25–30 minuter tills kakan är kladdig i mitten.
Dekorera
Låt svalna, toppa med vispad grädde, bär, kokosflingor och citronmeliss.
Låt svalna, toppa med vispad grädde, bär, kokosflingor och citronmeliss.
Näringsvärde
per portionProtein
5 g
Kolhydrater
40 g
Fett
16 g
Fiber
2 g
Tips & Tricks för Kladdkaka med vit choklad och citron recept – Lyxig variant
För bästa resultat
För bästa resultat med kladdkaka med vit choklad och citron, låt kakan svalna helt innan servering för att få den perfekta segheten. Detta gör att chokladen stelnar rätt och ger den klassiska kladdiga konsistensen som hela familjen älskar.
Tidssparande
Gör kladdkakan dagen innan och förvara i kylskåp. Den blir ännu segare och smakar fantastiskt kall med vispad grädde. Perfekt för när du vill bjuda gäster på något lyxigt!
Extra smak
Tillsätt en nypa salt och extra citronzest för att förstärka smaken. Detta gör kladdkakan ännu mer aromatisk och god. Servera med vispad grädde och färska bär för en underbar touch.
Lagring
Kladdkaka med vit choklad och citron förvaras i kylskåp 3-4 dagar eller frysas i 2 månader. Tina i rumstemperatur för bästa konsistens och den perfekta segheten.
Vanliga frågor om Kladdkaka med vit choklad och citron recept – Lyxig variant
Hur lång tid tar det att laga kladdkaka med vit choklad och citron?▼
Det tar cirka 45 minuter totalt – 15 minuter förberedelse och 30 minuter bakning. Perfekt för en ljuvlig dessert som hela familjen älskar!
Hur många portioner blir det?▼
Detta recept ger 8 portioner kladdkaka, perfekt för en familj eller när du har gäster över. Servera med vispad grädde för en lyxig touch.
Kan man frysa kladdkaka med vit choklad och citron?▼
Ja, kladdkaka kan frysas i 2 månader. Tina i rumstemperatur för att behålla den segiga konsistensen och den perfekta smaken.
Varför blir min kladdkaka torr?▼
Överbakning gör kladdkakan torr. Ta ut när mitten fortfarande är lite kladdig – den stelnar när den svalnar och ger den perfekta segheten.
Kan jag använda mörk choklad istället?▼
Ja, mörk choklad ger djupare smak. Justera sockret lite om du vill ha mindre söt kladdkaka som smakar mer sofistikerat.
Vad serveras traditionellt med kladdkaka med vit choklad och citron?▼
Kladdkaka med vit choklad och citron serveras med vispad grädde, jordgubbar eller hallon. En ljuvlig dessert som alla älskar och som alltid imponerar!
Laddar kommentarer...










