Kyckling curry pasta

Krämig kyckling curry pasta – klar på 20 minuter! Mild sås, saftig kyckling och grädde. En älskad vardagsfavorit som hela familjen längtar efter. Laga idag!
Kyckling curry pasta
Krämig kyckling curry pasta – klar på 20 minuter! Mild sås, saftig kyckling och grädde. En älskad vardagsfavorit som hela familjen längtar efter. Laga idag!

Så här gör du
Gör så här
Koka pastan
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.
Förbered och stek
Hacka löken och skär kycklingen i mindre bitar; hetta upp en panna och stek kycklingen tills den är genomstekt och fått fin färg.
Hacka löken och skär kycklingen i mindre bitar; hetta upp en panna och stek kycklingen tills den är genomstekt och fått fin färg.
Fräs smakerna
Tillsätt den hackade löken och currypulvret i pannan och låt det fräsa med kycklingen i någon minut så smakerna utvecklas.
Tillsätt den hackade löken och currypulvret i pannan och låt det fräsa med kycklingen i någon minut så smakerna utvecklas.
Gör såsen
Häll i grädde, mjölk och soja, rör om och låt såsen sjuda i ca 5 minuter tills den tjocknar något.
Häll i grädde, mjölk och soja, rör om och låt såsen sjuda i ca 5 minuter tills den tjocknar något.
Blanda och servera
Häll av pastavattnet och vänd ner den nykokta pastan i såsen, blanda väl och servera direkt.
Häll av pastavattnet och vänd ner den nykokta pastan i såsen, blanda väl och servera direkt.
Näringsvärde
per portionProtein
35 g
Kolhydrater
45 g
Fett
28 g
Fiber
3 g
Tips & Tricks för Kyckling curry pasta recept – Krämig & snabb vardagsrätt
För bästa resultat
Hemligheten bakom en riktigt god kyckling curry pasta ligger i att fräsa currykryddan tillsammans med löken innan vätskan tillsätts. Detta moment, ofta kallat att bränna av kryddorna, fördjupar smakerna och tar bort den råa pulverkänslan. Se också till att inte överkoka pastan; den ska ha lite tuggmotstånd (al dente) när du vänder ner den i såsen, eftersom den fortsätter att tillagas något i värmen. Använd gärna en pastaform som penne eller fusilli som fångar upp såsen bra.
Tidssparande knep
För att minimera tiden i köket när du lagar kyckling curry pasta kan du sätta på pastavattnet det absolut första du gör. Medan vattnet kokar upp hinner du skära kycklingen och hacka löken. Använd en vattenkokare för att snabba på uppkoket ytterligare. Om du har bråttom kan du använda färdigstrimlad kycklingfilé, vilket sparar dig momentet med skärbrädan och minskar risken för korskontaminering i ett stressigt kök.
Maxa smaken
Även om detta är en mild rätt, kan du enkelt lyfta smakprofilen med små medel. En tesked sambal oelek ger ett litet bett utan att ta över, och en klick mango chutney i såsen tillför en fantastisk sötma som gifter sig väl med sältan. För en djupare umami i din kyckling curry pasta, testa att smula ner en halv kycklingbuljongtärning i grädden. Avsluta gärna med nymalen svartpeppar och färsk persilja för både smak och färg.
Lagring & hållbarhet
Pastarätter med gräddsås är perfekta för matlådor då de ofta smakar lika bra dagen efter. Förvara din kyckling curry pasta i lufttäta behållare i kylen, där den håller i 3–4 dagar. Vid uppvärmning i mikron kan såsen upplevas som lite tjockare, så tillsätt gärna en matsked vatten innan du värmer för att återfå den krämiga konsistensen. Rätten går att frysa, men pasta kan bli något mjukare i konsistensen efter upptining.
Vanliga frågor om Kyckling curry pasta recept – Krämig & snabb vardagsrätt
Kan jag göra rätten magrare?▼
Ja, du kan enkelt byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde eller en blandning av mjölk och crème fraiche för en lättare variant. Tänk dock på att såsen i din kyckling curry pasta kan bli något tunnare, så låt den sjuda lite längre eller red av med lite maizena om det behövs för att få rätt konsistens.
Vilken pastaform passar bäst?▼
Korta pastasorter som penne, fusilli (skruvar) eller farfalle (fjärilar) är absolut bäst för denna typ av krämig sås. Deras form gör att såsen fastnar bättre på varje bit, vilket ger mer smak i varje tugga. Spaghetti fungerar också, men rätten blir då mer lik en klassisk pastasås än en gratängliknande gryta.
Hur undviker jag att kycklingen blir torr?▼
Det vanligaste misstaget är att steka kycklingen för länge. Bryn den snabbt på hög värme så att den får färg, sänk sedan värmen när du tillsätter såsen. Kycklingen kommer att bli helt genomlagad medan såsen sjuder klart. Att använda kycklinglårfilé istället för bröstfilé i din kyckling curry pasta garanterar också ett saftigare resultat.
Kan jag laga detta vegetariskt?▼
Absolut! Byt ut kycklingen mot halloumi, quornbitar eller fast tofu. Om du använder halloumi, stek den separat och vänd ner precis innan servering så att den behåller sin spänst. Du kan också öka mängden grönsaker med exempelvis blomkål, paprika och kikärtor för en matig vegetarisk currypasta.
Passar rätten för små barn?▼
Ja, detta är en klassisk barnfavorit tack vare de milda och runda smakerna. Currysmaken dämpas av grädden och mjölken, vilket gör den väldigt barnvänlig. Om du vill introducera mer smaker kan du servera stark sås eller chili flakes vid sidan av för de vuxna, så att alla kan njuta av måltiden.
Varför smakar min sås mjölig?▼
En mjölig smak beror oftast på att currypulvret inte har frästs tillräckligt i fettet innan vätskan hälldes på. Det är viktigt att låta kryddorna 'blomma' i oljan eller smöret tillsammans med löken. Se också till att använda curry av god kvalitet, då billigare sorter ibland innehåller mer utfyllnad än rena kryddor.
Laddar kommentarer...










