Vietnamesiska kycklingfärs salladsrullar

Kycklingfärs recept på vietnamesiska salladsrullar med örter, picklad morot, jordnötsdipp och rispapper – fräsch handrulle som ger crunchy middag eller lunch.
Vietnamesiska kycklingfärs salladsrullar
Kycklingfärs recept på vietnamesiska salladsrullar med örter, picklad morot, jordnötsdipp och rispapper – fräsch handrulle som ger crunchy middag eller lunch.

Så här gör du
Gör så här
Pickla grönsaker
Koka upp risvinäger, vatten, socker och salt. Häll över strimlad morot och gurka, låt svalna.
Koka upp risvinäger, vatten, socker och salt. Häll över strimlad morot och gurka, låt svalna.
Stek kycklingfärsen
Hetta upp rapsolja, bryn kycklingfärs med vitlök och chili. Tillsätt soja, fisksås, socker och lime. Låt svalna helt.
Hetta upp rapsolja, bryn kycklingfärs med vitlök och chili. Tillsätt soja, fisksås, socker och lime. Låt svalna helt.
Förbered örter och sallad
Skölj och torka örter och sallad. Lägg upp i små skålar för enkel montering.
Skölj och torka örter och sallad. Lägg upp i små skålar för enkel montering.
Mjukgör rispapper
Doppa ett rispapper snabbt i ljummet vatten och lägg på en fuktig handduk.
Doppa ett rispapper snabbt i ljummet vatten och lägg på en fuktig handduk.
Fyll och rulla
Lägg sallad, kycklingfärs, picklade grönsaker, avokado och örter mitt på arket. Vik in kanterna och rulla tajt.
Lägg sallad, kycklingfärs, picklade grönsaker, avokado och örter mitt på arket. Vik in kanterna och rulla tajt.
Servera
Lägg upp rullarna på fat, strö över jordnötter och servera med jordnötsdipp.
Lägg upp rullarna på fat, strö över jordnötter och servera med jordnötsdipp.
Näringsvärde
per portionProtein
30 g
Kolhydrater
35 g
Fett
17 g
Fiber
6 g
Tips & Tricks för Kycklingfärs recept: vietnamesiska salladsrullar med örter
Dubbel pickling
Pickla både morot och gurka i samma lag så får du två färgglada komponenter utan extra jobb. Spara lagen i kyl tre dagar.
Rispapper utan sprickor
Doppa rispapper snabbt i ljummet vatten och lägg på fuktad kökshandduk. För mycket vatten gör dem sköra.
Krämigare jordnötssås
Vispa ner en tesked sesamolja och lite kokosmjölk i jordnötsdippen om du vill ha fylligare konsistens till dina rullar.
Packa för matlåda
Rulla in varje salladsrulle i smörpapper och lägg örter separat. Då håller allt sig fräscht även när du äter på språng.
Vanliga frågor om Kycklingfärs recept: vietnamesiska salladsrullar med örter
Hur håller man salladsrullarna fräscha?▼
Placera rullarna i lufttät låda med fuktad hushållspapper emellan. Förvara i kyl och ät inom 24 timmar.
Kan kycklingfärsen ersättas?▼
Ja, byt till kalkonfärs eller tofu men behåll samma kryddning för vietnamesisk smakprofil.
Vilken sås passar bäst?▼
En snabb jordnötssås med soja, lime och honung lyfter kycklingfärs receptet och fungerar även som salladsdressing.
Behöver jag steka fyllningen?▼
Ja, bryn kycklingfärsen hastigt så den blir saftig men genomstekt. Låt svalna innan du rullar för bästa textur.
Kan jag servera rullarna varma?▼
Servera rumstempererade. För kalla rullar blir sega och för varma gör att rispappret tappar spänst.
Hur stark blir rätten?▼
Styrkan kommer från chili i fisksåsen. Justera mängden efter smak eller servera extra chili vid sidan.
Laddar kommentarer...










