Libanesisk Wrap

Kycklingfärs recept på libanesisk bulgursalladswrap där baharatkryddad kycklingfärs, linser, yoghurt och mandlar möter romansallad för frisk, mättande lunch.
Libanesisk Wrap
Kycklingfärs recept på libanesisk bulgursalladswrap där baharatkryddad kycklingfärs, linser, yoghurt och mandlar möter romansallad för frisk, mättande lunch.

Så här gör du
Gör så här
Stek basen
Hetta upp olivolja och fräs lök samt vitlök mjuka. Tillsätt kycklingfärs och bryn smuligt.
Hetta upp olivolja och fräs lök samt vitlök mjuka. Tillsätt kycklingfärs och bryn smuligt.
Krydda
Strö över baharat, paprika och spiskummin. Salta, peppra och låt kryddorna blomma i två minuter.
Strö över baharat, paprika och spiskummin. Salta, peppra och låt kryddorna blomma i två minuter.
Vänd ner linser
Tillsätt sköljda linser och en skvätt vatten. Låt allt puttra fem minuter tills fyllningen känns saftig.
Tillsätt sköljda linser och en skvätt vatten. Låt allt puttra fem minuter tills fyllningen känns saftig.
Rör yoghurtsås
Blanda yoghurt med citronsaft, persilja, salt och peppar. Ställ kallt.
Blanda yoghurt med citronsaft, persilja, salt och peppar. Ställ kallt.
Montera wraps
Fyll salladsbladen med bulgur, varm kycklingfärs-linsröra, yoghurtsås och picklad rödlök.
Fyll salladsbladen med bulgur, varm kycklingfärs-linsröra, yoghurtsås och picklad rödlök.
Toppa
Avsluta med hackade mandlar och eventuella granatäppelkärnor. Servera direkt.
Avsluta med hackade mandlar och eventuella granatäppelkärnor. Servera direkt.
Näringsvärde
per portionProtein
33 g
Kolhydrater
36 g
Fett
22 g
Fiber
9 g
Tips & Tricks för Kycklingfärs recept: libanesisk bulgursalladswrap lyx
Baharat utan stress
Blanda spiskummin, kanel, kardemumma, svartpeppar och lite nejlika om du saknar färdig baharat. Förvara blandningen i burk och krydda wraps på sekunder.
Dubbelbatch till matlådor
Stek dubbel sats kycklingfärs och linser. Förvara fyllningen separat i tre dagar och bygg wraps först när det är dags att äta så håller salladsbladen sig krispiga.
Extra kräm
Rör ner en matsked tahini i yoghurtsåsen för mer fyllighet och nötig smak som gifter sig med mandlarna.
Picklade toppar
Snabblägg rödlök i lika delar vinäger och vatten med lite socker. Efter 15 minuter har du syrlig topping som lyfter hela wrapen.
Vanliga frågor om Kycklingfärs recept: libanesisk bulgursalladswrap lyx
Kan jag förbereda kycklingfärsen i förväg?▼
Ja, stek färsen kvällen innan och kyl ner den. Värm snabbt i panna eller mikro innan du fyller wraps så behåller du den saftiga känslan.
Går receptet att göra glutenfritt?▼
Använd glutenfri bulgur eller quinoa och se till att kryddblandningen är ren. Salladsbladen fungerar som naturligt glutenfria wraps.
Vilka salladsblad passar bäst?▼
Romansallad håller formen och har krispig textur, men hjärtsallad eller små gem-salladshuvuden fungerar lika bra i portionsstorlek.
Hur gör jag wrapen mildare?▼
Minska mängden baharat eller hoppa över chiliflakes i fyllningen. Servera chilin vid sidan så kan alla justera sin egen hetta.
Kan jag ersätta linserna?▼
Kokta kikärtor eller svarta bönor ger liknande protein och textur. Skölj dem noga så de inte vattnar ur salladen.
Hur länge håller picklad rödlök?▼
Picklad rödlök håller minst en vecka i kyl i tät burk. Gör gärna dubbel sats så har du topping redo till fler kycklingfärs recept.
Laddar kommentarer...










