Enchiladas recept kyckling

Enchiladas recept kyckling – saftiga tortillas fyllda med kyckling, ost och mild kryddsås. Gratinera till bubblig perfektion. Familjens texmex-favorit!
Enchiladas recept kyckling
Enchiladas recept kyckling – saftiga tortillas fyllda med kyckling, ost och mild kryddsås. Gratinera till bubblig perfektion. Familjens texmex-favorit!

Så här gör du
Gör så här
Koka såsen
Fräs lök/vitlök i olja, tillsätt tomat, grädde och kryddor. Sjud 3–4 min.
Fräs lök/vitlök i olja, tillsätt tomat, grädde och kryddor. Sjud 3–4 min.
Gör fyllningen
Blanda hälften av såsen med kyckling och 100 g ost.
Blanda hälften av såsen med kyckling och 100 g ost.
Rulla och lägg i form
Värm tortillas, fyll och rulla tajt. Lägg med skarven ner i lätt smord form.
Värm tortillas, fyll och rulla tajt. Lägg med skarven ner i lätt smord form.
Såsa och gratinera
Häll resten av såsen ovanpå, toppa med ost. Gratinera 15–18 min i 225 °C till bubblig yta.
Häll resten av såsen ovanpå, toppa med ost. Gratinera 15–18 min i 225 °C till bubblig yta.
Servera
Toppa med koriander och lime. Servera med ris och sallad.
Toppa med koriander och lime. Servera med ris och sallad.
Näringsvärde
per portionProtein
39 g
Kolhydrater
47 g
Fett
24 g
Fiber
6 g
Tips för Enchiladas recept kyckling
Saftig fyllning
Använd strimlad, nygrillad eller pocherad kyckling. Blanda med lite sås och ost så blir fyllningen krämig.
Mjukare tortillas
Värm tortillas kort i torr panna eller micro under fuktig handduk – då spricker de inte vid rullning.
Rätt hetta
Justera styrkan med chipotle, jalapeño eller chiliflakes. Barnvänligt? Använd mild salsa och extra ost.
Fräsch topping
Servera med lime, koriander, gräddfil och picklad rödlök för syra och crunch.
Vanliga frågor om Enchiladas recept kyckling
Vilken sås passar bäst till enchiladas recept kyckling?▼
Mild röd enchiladasås eller tomatsalsa med spiskummin och lite rökig chipotle. En skvätt grädde rundar av.
Kan jag förbereda i förväg?▼
Ja, rulla och lägg i form, täck och kyl upp till 12 timmar. Såsa och gratinera precis före servering.
Majs- eller vetetortillas?▼
Majs ger mer texmex-känsla och tål sås, vete är mjukare och lättare att rulla. Båda funkar fint.
Hur undviker jag blöta enchiladas?▼
Pensla formen tunt, såsa lätt i botten, rulla kompakt och häll resten ovanpå. Gratinera utan lock till bubblig yta.
Vad servera till?▼
Ris, majs, sallad och lime. En frisk tomatsallad eller kål-slaw ger kontrast till den krämiga rätten.
Laddar kommentarer...










