Hoppa till huvudinnehåll

Gnocchiplåt Grönkål

4.9(188)
Krämig gnocchiplåt med kycklingfärs
40 min
17 ingredienser
Lätt

Kycklingfärs recept där gnocchi bakas på plåt med grönkål, citronricotta och vitlökssås – krämig vardagsmiddag som kombinerar pasta och mysig ugnsgratäng.

Så här gör du

Gör så här

Sätt ugnen

Värm ugnen till 225 °C. Blanda gnocchi med en matsked olivolja på en plåt och rosta fem minuter.

Bryn färsen

Stek kycklingfärs, lök och vitlök i olivolja tills det får färg. Krydda med senap, chiliflakes, salt och peppar.

Bygg sås

Tillsätt vitt vin, låt koka en minut och häll i buljong och crème fraîche. Rör till en len sås.

Montera

Blanda gnocchi, färssås och grönkål på plåten. Vänd runt så allt täcks.

Ricottaklickar

Rör ihop ricotta, citronskal, saft, parmesan och olivolja. Klicka över plåten efter 15 minuter.

Baka klart

Fortsätt baka 10 minuter tills gnocchin är gyllene och grönkålen krispig i kanterna.

Näringsvärde

per portion
Värdena är ungefärliga beräkningar.
640kcal

Protein

37 g

Kolhydrater

55 g

Fett

28 g

Fiber

6 g

Tips & Tricks för Kycklingfärs recept: krämig gnocchiplåt med grönkål

Rosta gnocchin torr

Sprid ut gnocchi på plåt och rosta fem minuter innan du tillsätter sås. Det gör att de får tuggmotstånd och suger upp smak bättre.

Grönkål som håller crunch

Massera grönkålen med lite olivolja och salt innan den hamnar på plåten. Då blir den mjukare men bränner inte.

Citronricotta i klickar

Lägg ricotta i små klickar efter halva tiden i ugnen så håller den sig fluffig och krämig.

Snabb sås

Vispa ihop crème fraîche, kycklingbuljong och vitlök direkt i plåten så slipper du diska extra kastruller.

Vanliga frågor om Kycklingfärs recept: krämig gnocchiplåt med grönkål

Kan jag använda färsk gnocchi?

Ja, både färsk och vakuumförpackad fungerar. Justera ugnstiden med två minuter beroende på sort.

Går receptet att göra glutenfritt?

Välj glutenfri gnocchi och kontrollera att buljongen är glutenfri. Resten av ingredienserna är naturligt fria från gluten.

Hur får jag extra krispig topping?

Toppa med panko blandat med olivolja och parmesan sista fem minuterna.

Kan jag förbereda kycklingfärssåsen?

Stek färsen kvällen innan och förvara i kyl. Värm den snabbt i pannan innan den blandas med gnocchi.

Vilket vin passar till?

Ett friskt italienskt vitt vin med citrus och örter matchar citronricottan perfekt.

Hur värmer jag rester?

Värm i ugn 175 °C under folie i 10 minuter. Tillsätt en skvätt vatten eller grädde så håller sig såsen blank.

Laddar kommentarer...

Utforska fler kategorier

Upptäck vårt urval av recept från olika kategorier

Dela detta recept

Sprid glädjen och dela Gnocchiplåt Grönkål med dina vänner och familj!