Gnocchiplåt Grönkål

Kycklingfärs recept där gnocchi bakas på plåt med grönkål, citronricotta och vitlökssås – krämig vardagsmiddag som kombinerar pasta och mysig ugnsgratäng.
Gnocchiplåt Grönkål
Kycklingfärs recept där gnocchi bakas på plåt med grönkål, citronricotta och vitlökssås – krämig vardagsmiddag som kombinerar pasta och mysig ugnsgratäng.

Så här gör du
Gör så här
Sätt ugnen
Värm ugnen till 225 °C. Blanda gnocchi med en matsked olivolja på en plåt och rosta fem minuter.
Värm ugnen till 225 °C. Blanda gnocchi med en matsked olivolja på en plåt och rosta fem minuter.
Bryn färsen
Stek kycklingfärs, lök och vitlök i olivolja tills det får färg. Krydda med senap, chiliflakes, salt och peppar.
Stek kycklingfärs, lök och vitlök i olivolja tills det får färg. Krydda med senap, chiliflakes, salt och peppar.
Bygg sås
Tillsätt vitt vin, låt koka en minut och häll i buljong och crème fraîche. Rör till en len sås.
Tillsätt vitt vin, låt koka en minut och häll i buljong och crème fraîche. Rör till en len sås.
Montera
Blanda gnocchi, färssås och grönkål på plåten. Vänd runt så allt täcks.
Blanda gnocchi, färssås och grönkål på plåten. Vänd runt så allt täcks.
Ricottaklickar
Rör ihop ricotta, citronskal, saft, parmesan och olivolja. Klicka över plåten efter 15 minuter.
Rör ihop ricotta, citronskal, saft, parmesan och olivolja. Klicka över plåten efter 15 minuter.
Baka klart
Fortsätt baka 10 minuter tills gnocchin är gyllene och grönkålen krispig i kanterna.
Fortsätt baka 10 minuter tills gnocchin är gyllene och grönkålen krispig i kanterna.
Näringsvärde
per portionProtein
37 g
Kolhydrater
55 g
Fett
28 g
Fiber
6 g
Tips & Tricks för Kycklingfärs recept: krämig gnocchiplåt med grönkål
Rosta gnocchin torr
Sprid ut gnocchi på plåt och rosta fem minuter innan du tillsätter sås. Det gör att de får tuggmotstånd och suger upp smak bättre.
Grönkål som håller crunch
Massera grönkålen med lite olivolja och salt innan den hamnar på plåten. Då blir den mjukare men bränner inte.
Citronricotta i klickar
Lägg ricotta i små klickar efter halva tiden i ugnen så håller den sig fluffig och krämig.
Snabb sås
Vispa ihop crème fraîche, kycklingbuljong och vitlök direkt i plåten så slipper du diska extra kastruller.
Vanliga frågor om Kycklingfärs recept: krämig gnocchiplåt med grönkål
Kan jag använda färsk gnocchi?▼
Ja, både färsk och vakuumförpackad fungerar. Justera ugnstiden med två minuter beroende på sort.
Går receptet att göra glutenfritt?▼
Välj glutenfri gnocchi och kontrollera att buljongen är glutenfri. Resten av ingredienserna är naturligt fria från gluten.
Hur får jag extra krispig topping?▼
Toppa med panko blandat med olivolja och parmesan sista fem minuterna.
Kan jag förbereda kycklingfärssåsen?▼
Stek färsen kvällen innan och förvara i kyl. Värm den snabbt i pannan innan den blandas med gnocchi.
Vilket vin passar till?▼
Ett friskt italienskt vitt vin med citrus och örter matchar citronricottan perfekt.
Hur värmer jag rester?▼
Värm i ugn 175 °C under folie i 10 minuter. Tillsätt en skvätt vatten eller grädde så håller sig såsen blank.
Laddar kommentarer...









