Recept på pannkakor

Recept på pannkakor med brynt smör, vanilj och bubblig mineralvatten-smet som ger supertunna crêpes serverade med hallonsylt och vispad grädde till familjen.
Recept på pannkakor
Recept på pannkakor med brynt smör, vanilj och bubblig mineralvatten-smet som ger supertunna crêpes serverade med hallonsylt och vispad grädde till familjen.

Så här gör du
Gör så här
Vispa smet
Blanda mjöl, socker och salt. Vispa i hälften av mjölken till slät smet, tillsätt resten av mjölken, mineralvatten och ägg.
Blanda mjöl, socker och salt. Vispa i hälften av mjölken till slät smet, tillsätt resten av mjölken, mineralvatten och ägg.
Smaksätt
Rör ner brynt smör och låt smeten vila minst 15 minuter.
Rör ner brynt smör och låt smeten vila minst 15 minuter.
Värm panna
Hetta upp en non-stickpanna och pensla med smör första omgången.
Hetta upp en non-stickpanna och pensla med smör första omgången.
Stek tunt
Häll i cirka 0,75 dl smet, vinkla pannan så smeten täcker botten. Stek 1 minut, vänd och grädda 30 sekunder.
Häll i cirka 0,75 dl smet, vinkla pannan så smeten täcker botten. Stek 1 minut, vänd och grädda 30 sekunder.
Upprepa
Fortsätt tills smeten är slut. Stapla pannkakor på varmt fat.
Fortsätt tills smeten är slut. Stapla pannkakor på varmt fat.
Servera
Rulla eller vik pannkakorna med hallonsylt, toppa med grädde och citronzest.
Rulla eller vik pannkakorna med hallonsylt, toppa med grädde och citronzest.
Näringsvärde
per portionProtein
10 g
Kolhydrater
37 g
Fett
11 g
Fiber
1 g
Tips & Tricks för Recept på pannkakor: tunn klassiker med citrussylt
Vila smeten
Låt smeten stå i kyl 30 minuter. Gluten hinner slappna av och pannkakorna blir elastiska utan att spricka.
Mineralvatten-trick
Ersätt en deciliter mjölk med kolsyrat vatten för extra tunna pannkakor utan mer fett.
Brynt smör
Vispa ner lite brynt smör i smeten. Det ger nötig smak och gör recept på pannkakor mer aromatiskt.
Håll varma
Stapla pannkakorna på en tallrik över kastrull med sjudande vatten så de håller sig mjuka tills servering.
Vanliga frågor om Recept på pannkakor: tunn klassiker med citrussylt
Kan jag använda fullkornsmjöl?▼
Byt ut en tredjedel av mjölet mot graham. Öka då mineralvattnet med 0,5 dl för samma tunna känsla.
Hur undviker jag klumpar?▼
Vispa ner mjölet i hälften av mjölken först och späd sedan successivt.
Kan jag göra pannkakor utan socker?▼
Ja, men en matsked socker hjälper till med färgen. Hoppa över om du serverar med salt topping.
Vilken panna är bäst?▼
En plättpanna eller lågsides non-stick, cirka 24 cm, gör det enkelt att vända.
Kan smeten förvaras?▼
Smeten håller 2 dagar i kyl. Rör om före användning och späd med lite mjölk om den tjocknat.
Hur gör jag pannkakor utan gluten?▼
Använd glutenfri mjölmix och tillsätt 0,5 msk fiberhusk så håller de ihop.
Laddar kommentarer...










