Kycklinglårfile i ugn recept

Kycklinglårfile i ugn recept med honung, soja, vitlök och rotfrukter som karamelliseras på samma plåt – krispigt skinn, sötstark glaze och minimalt med disk.
Kycklinglårfile i ugn recept
Kycklinglårfile i ugn recept med honung, soja, vitlök och rotfrukter som karamelliseras på samma plåt – krispigt skinn, sötstark glaze och minimalt med disk.

Så här gör du
Gör så här
Blanda glaze
Vispa ihop honung, soja, risvinäger, sesamolja, chili, vitlök, ingefära och lime.
Vispa ihop honung, soja, risvinäger, sesamolja, chili, vitlök, ingefära och lime.
Marinera
Vänd kycklinglårfiléer i två tredjedelar av glazen och låt stå 15 minuter.
Vänd kycklinglårfiléer i två tredjedelar av glazen och låt stå 15 minuter.
Förbered plåt
Tärna rotfrukter, vänd med olja, salt och peppar. Sprid ut på plåt.
Tärna rotfrukter, vänd med olja, salt och peppar. Sprid ut på plåt.
Baka
Lägg kycklingen ovanpå, baka i 200°C i 35–40 minuter. Pensla med resterande glaze sista fem minuterna.
Lägg kycklingen ovanpå, baka i 200°C i 35–40 minuter. Pensla med resterande glaze sista fem minuterna.
Servera
Toppa med sesamfrön, koriander och pressa över extra lime.
Toppa med sesamfrön, koriander och pressa över extra lime.
Näringsvärde
per portionProtein
35 g
Kolhydrater
48 g
Fett
22 g
Fiber
6 g
Tips & Tricks för Kycklinglårfile i ugn recept – Honungsglaserad plåt
Glaze i två steg
Pensla hälften av glazen i början och resten sista fem minuterna. Då bränns inte honungen men ytan blir blank.
Placera rätt
Lägg kycklingen med skinnet upp och rotfrukterna runt om så att fett kan droppa ner och glasera grönsakerna.
Snabb marinad
Vacuumförpacka eller lägg allt i en fryspåse och massera in glazen. Tjugo minuter räcker för mycket smak.
Extra crunch
Strö rostade sesamfrön och chiliflakes över plåten direkt ur ugnen för textur och sting.
Vanliga frågor om Kycklinglårfile i ugn recept – Honungsglaserad plåt
Vilka rotfrukter passar bäst i detta kycklinglårfile i ugn recept?▼
Morot, palsternacka, sötpotatis och rödlök blir karamelliga och suger upp glazen.
Kan jag använda frysta lårfiléer?▼
Ja, tina helt i kyl innan tillagning för jämn temperatur och krispigt skinn.
Hur gör jag rätten glutenfri?▼
Byt sojan mot tamari och kontrollera att chilipastan är utan gluten.
Vilken innertemperatur ska kycklingen ha?▼
75°C i den tjockaste delen. Låt vila fem minuter så saften stannar i köttet.
Kan jag göra extra sås?▼
Ja, koka upp dubbel sats glaze i en kastrull och servera vid sidan som dip.
Hur värmer jag rester?▼
Värm i 175°C ugn 10 minuter eller på medelvärme i stekpanna med lock så skinnet blir krispigt igen.
Laddar kommentarer...










